Служители от спешните служби в Украйна казаха, че поредният масиран

...
Служители от спешните служби в Украйна казаха, че поредният масиран
Коментари Харесай

Украйна: При поредните руски атаки с ракети и дронове са загинали най-малко 11 души

Служители от незабавните служби в Украйна споделиха, че следващият масиран съветски обстрел с дронове и ракети е предизвикал гибелта на 11 души и повече от 11 са получили пострадвания, предадоха международните организации.

Говорителят на украинската Държавна работа за незабавна помощ Олександър Хорунжи разгласи броя на жертвите в свое изявление пред украинската държавна телевизия. Той добави, че офанзивите са поразили 11 украински области и са нанесли вреди на 35 здания.

Украинските въоръжени сили обявиха, че армията на Москва е употребила повече от 50 ракети и двайсетина дронa камикадзе. Министърът на енергетиката Херман Халушченко сподели, че са били изумени и няколко обекта на инфраструктурата, като това е довело до прекъсвания на тока в региона на Одеса, Киев и Виница.

По-рано през днешния ден кметът на Киев сподели, че един човек е бил погубен в столицата, като това е първата жертва на офанзива от началото на годината.

Украинската противовъздушна защита е свалила 47 от общо 55 изстреляни против Украйна през днешния ден съветски ракети, заяви началникът на украинския общоприет щаб военачалник Валерий Залужни.

Москва е употребила хиперзвукови ракети Х-47 " Кинжал ", както и ракети Х-101, Х-555, " Калибър " и Х-59, при офанзивата, уточни в канала си в Телеграм Залужни. 20 от ракетите са били свалени в региона на столицата Киев, добави той.

" Целта на руснаците остава неизменима - оказване на психически напън върху украинците и разрушение на сериозна инфраструктура ", написа генералът и добави: " Но ние няма да се пречупим! "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР