Служители от сектор „Сигурност“ излязоха на протест пред сградата на

...
Служители от сектор „Сигурност“ излязоха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Полицаи протестираха на жълтите павета

Служители от бранш „ Сигурност “ излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание в столицата с искане за нарастване на заплатите и почтено възнаграждение на труда им, съобщи Българска телеграфна агенция.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/протест Министерство на вътрешните работи 2022_3.jpeg " border= " 0 " alt= " " width= " 1280 " height= " 854 " />

Протестната акция бе проведена от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и подкрепена от Синдиката на чиновниците в пандизите в България. В демонстрацията се включиха надзиратели, пожарникари и служители на реда от цялата страна.

„ Протестът не е политически. От 13 години ние имаме единствено обществени, стопански, трудови и професионални права и ги пазиме “, съобщи при започване на митинга Илия Кузманов, зам.-председател на СФСМВР.

Освен 20-процентно нарастване на заплатите, чиновниците на реда упорстват и за по-добри условия на труд, както и възстановяване на материалната база и персоналните защитни средства.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/протест Министерство на вътрешните работи 2022_2.jpeg " border= " 0 " alt= " " width= " 1280 " height= " 854 " />

Според тях това може да бъде заложено в бюджета на България за 2022 година, който следва да бъде гласуван на второ четене в Народното събрание.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/протест Министерство на вътрешните работи 2022_1.jpeg " border= " 0 " alt= " " width= " 1280 " height= " 854 " />

Във вчерашния ден на митинг в София излязоха и членове на Националния профсъюз на пожарникарите и чиновниците „ Огнеборец “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР