Служители от Регионалната инспекция по околната среда и водите в

...
Служители от Регионалната инспекция по околната среда и водите в
Коментари Харесай

Екипът на РИОСВ - Плевен почисти Скобелев парк

Служители от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Плевен почистиха през днешния ден „ Скобелевия парк “ в Плевен. Акцията е част от самодейността на Министерство на околната среда и водите " Да сложим точка на замърсяването ".

 
В самодейността взе участие заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Акциите се организират по график, а към групите може да се включи всеки който пожелае. Целта на акцията за разчистване е с персонален образец, точно хората, които са виновни за използването на законовите разпореждания за опазването на околната среда, да привлекат почитатели към идеята.

Кампанията " Да сложим точка на замърсяването " управлението на министерството започва предишния месец, като акциите ще продължат и през идващите месеци, уточни зам. - министър Димитров, като напомни, че Министерство на околната среда и водите и районните структури насочат зов към жителите за отговорно държание към околната среда като изхвърлят отпадъците си само на избраните за това места.



53 чувала с боклуци, най- към този момент фасове, разнообразни опаковки, стъклени и текстилни, пластмасови шишета се събраха при почистването в Скобелев парк. Участниците в почистването припомниха, че при определяне на нечисти сектори, следва да бъдат сигнализирани съответната община или Регионална инспекция за опазване на околната среда за местоположението им, като задачата е да бъдат подхванати своевременни дейности по разчистване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР