Служители от Регионална инспекция по околна среда и водите -

...
Служители от Регионална инспекция по околна среда и водите -
Коментари Харесай

Служители на РИОСВ и Регионална лаборатория – Враца към ИАОС отбелязаха Световния ден на водата с почистване на река Лева /снимки/

Служители от Регионална ревизия по околна среда и водите - Враца и Регионална лаборатория – Враца към Изпълнителна организация по околна среда означиха Световния ден на водата – 22 март, с разчистване на река Лева в региона на Природна забележителност „ Вратцата “.
 Въпреки неприятното време, в самодейността се включиха Областна дирекция „ Земеделие “ – Враца, „ Напоителни системи “ ЕАД - клон Мизия, Басейнова дирекция „ Дунавси регион “ и Природен парк „ Врачански балкан “.
Почистени са отпадъците по крайбрежията на река Лева, както и региона на алпийския подслон при прохода „ Вратцата “ и методите към алпийските направления за скално катерене. Събраните чували с боклуци са извозени от Общинско дружество БКС – Враца на Регионалното хранилище за неопасни боклуци.
Инициативата е отдадена на Световния ден на водата и е част от акцията на Министерството на околната среда и водите за разчистване на нечисти терени за 2023 година – „ Да сложим точка на замърсяването “.

Световният ден на водата всяка година се отбелязва на 22 март и има за цел да притегли вниманието на хората върху смисъла на водата и нуждата от опазването й. Денят се отбелязва публично от 1993 година, като годишно се провеждат прояви в целия свят, отдадени на водата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР