Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция са разкрили престъпна схема

...
Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция са разкрили престъпна схема
Коментари Харесай

Пловдивската полиция разкри схема за източване на пари чрез онлайн банкиране

Служители от пловдивския отдел " Икономическа полиция " са разкрили незаконна скица за източване на пари посредством онлайн банкиране. Районната прокуратура е привлякла шестима мъже като обвинени.

Разследването почнало откакто консуматор на онлайн банкиране алармирал, че 102 хиляди лв. от разплащателната му сметка непозволено били ориентирани към пет други банкови сметки на физически лица. По предварителни данни това било осъществено посредством пробив и изменение на компютърни данни, употребени от банкова институция, оповестиха от полицията.

По случая било формирано досъдебно произвеждане, следствието по което е извършено под надзора на прокуратурата. Извършени са обиски, претършуване и изземване, разпознавания на лица, разпити на очевидци, изискани са голям брой документи и банкови информации. В резултат от тези дейности са арестувани шестимата участници в схемата - мъже на възраст сред 23 и 46 години, които работили в съучастничество и като помагачи. С разпореждане на наблюдаващия прокурор те са привлечени като обвинени и са били арестувани за период до 72 часа. Днес съдът е оставил за непрекъснато в ареста четирима от причинителите мярката, а за останалите двама е определил по 1000 лв. гаранция.
 Мъж завлече компании със 770 000 лева за направа и поддръжка на платформи за онлайн търговия
Мъж завлече компании със 770 000 лева за направа и поддръжка на платформи за онлайн търговия

Измамникът е с повдигнато обвиняване, следствието продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР