Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция разкриха престъпна схема за

...
Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция разкриха престъпна схема за
Коментари Харесай

Разкриха престъпна схема за източване на пари чрез онлайн банкиране

Служители от пловдивския отдел „ Икономическа полиция ” разкриха незаконна скица за източване на пари посредством онлайн банкиране, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Първоначалното деяние по следствието почнало откакто консуматор на онлайн банкиране алармирал, че 102 хиляди лв. от разплащателната му сметка непозволено били ориентирани към пет други банкови сметки на физически лица.
По предварителни данни интервенцията била осъществена посредством пробив и изменение на компютърни данни, употребени от банкова институция. По случая било формирано досъдебно произвеждане, следствието по което е извършено под надзора на прокуратурата в Пловдив.
По делото са осъществени дейни процесуално-следствени дейности - претършуване и изземване, обиски, разпознавания на хора, разпити на очевидци, изискани са голям брой документи и банкови информации.
В резултат са арестувани шестимата участници в схемата - мъже на възраст сред 23 и 46 години, които работили в съучастничество и като помагачи. Те са привлечени като обвинени и за арестувани за 72 часа.
След импортирано на 6 март в съда искане, на четирима от причинителите е натрапен непрекъснат арест, а на останалите двама - „ гаранция “ в размер на по 1000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР