Служители от отдел Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните

...
Служители от отдел Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните
Коментари Харесай

Видинските полицаи с мерки за осигуряване на спокойна и безопасна учебна година

Служители от отдел „ Охранителна полиция “ в регионалната дирекция и районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула започнаха сложни ограничения за обезпечаване на безвредна образователна година.

Полицаи, взаимно с инспектори от районните пожарни служби, направиха охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини в региона. В извършена поредност от работни срещи - с представители на РУО, общините, охранителни компании и управленията на образователните заведения, чиновниците на полицията съгласуваха механизмите за взаимоотношение и методите за бърза връзка посред им през новата образователна година.

Служители от бранш „ Пътна полиция “ и трите районни ръководства направиха огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване, защитните огради и пешеходните ограждения в регионите на учебните заведения и детските градини.

Планирани са систематични инспекции в питейни и увеселителни заведения за надзор по спазването на условията на Закона за протекция на детето, касаещи недопускане наличието на малолетни и малолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи произведения на деца. Контрол ще се реализира и на търговски обекти наоколо до детски градини и учебни заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи произведения на ненавършили 18 години. При нужда - на съображение чл.65, ал.1 и 2 от ЗМВР, на нарушителите ще се сформират писмени протоколи за предизвестие.

На 15 септември, в регионите на детските градини и учебните заведения, ще има полицейско наличие. То ще продължи с превантивна цел и в делничните дни на образователната година - първоначално и в края на образователните часове.

Полицейските патрули имат задача да наблюдават за продажбата на опиати в регионите на учебните заведения. Предприети са спомагателни оперативни и превантивни ограничения против уличното наркоразпространение, не престават и профилираните полицейски интервенции, ориентирани против наркопрестъпността в област Видин.

Традиционната акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ ще се организира в интервала септември – октомври 2022 година И през новата образователна година ще продължи практиката за осъществяване на беседи по сигурност на придвижването с деца и възпитаници от всички възрастови групи.

Отдел „ Охранителна полиция “ и бранш „ Пътна полиция “-Видин имат подготвеност да поддържат и вземат участие в превантивни начинания по пътна сигурност - проведени от учебни заведения и детски градини, фокусиращи вниманието върху спазването на разпоредбите за придвижване.

През летните месеци на настоящата година (от 1 юни до 31 август) злополуките с присъединяване на деца в района са били четири с петима потърпевши – 8-годишен пешеходец, 13-годишен велосипедист, двама 16-годишни и 17-годишен – пасажери в транспортни средства.

За същия интервал на миналата 2021 година злополуките с деца са били пет. Пострадали са 7-годишен с тротинетка, 17-годишен мотоциклетист, двама велосипедисти – на 6 и 14 години, и 16-годишен пасажер в транспортно средство.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР