Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване в Митница Бургас

...
Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване в Митница Бургас
Коментари Харесай

Три тона нелегален тютюн за наргиле заловени на Митница Бургас

Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас заловиха 3 тона контрабанден тютюн за наргиле на пристанище Бургас. Стойността на акцизната стока възлиза на над 1 млн. лева

Пратката била хваната, откакто на пристанището в Бургас дошъл резервоар от Дубай. Пратката била адресирана до български адресат. Според документите, предадени на митническите управляващи, контейнерът бил цялостен с мебели.

На 26 юли чиновниците на Митница Бургас селектират пратката за рентгенова ревизия, при която откриват нехарактерна компактност на наличието. Последвала щателна инспекция, при която служителите на реда открили, че с изключение на постоянно заявените мебели, вътре се намират и 3 000 броя кутии от по 1 кг всяка, или общо 3 000 кг, съдържащи тютюн за наргиле.

За цялото количество арестуван тютюн за наргиле дължимият данък е в размер на 456 000 лв.. Средната продажна цена на тютюна за наргиле, съгласно регистъра за цените на тютюневите произведения, възлиза на 360 лв. за кг, осведомят от " Агенция Митници ".

Контрабандната стока е арестувана, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР