Служители от ОДМВР – Русе, от секторите за противодействие на

...
Служители от ОДМВР – Русе, от секторите за противодействие на
Коментари Харесай

Проведена е специализирана операция в нощните заведения в Русе

Служители от ОДМВР – Русе, от секторите за противопоставяне на престъпната и икономическата престъпност, от Първо и Второ районно управление (на МВР) и бранш СТД, взаимно с представители на РЗИ – Русе, организираха тази нощ профилирана интервенция в нощни заведения на територията на регионалния град. Проверките на екипите са били ориентирани към определяне на лица притежаващи и/или разпространяващи наркотични вещества; лица, употребяващи диазотен оксид (райски газ) на закрити публични места, според член 56а, алинея 3 от Закона за здравето; наличие на малолетни и малолетни лица, без придружители и такива употребяващи неразрешени субстанции, нарушавания на наредбите на член 5б, алинея 4, член 45, алинея 1, 2 и 3 от Закона за протекция на детето и член 6 от Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места; надзор по спазването на условията на нормативните актове за активността на питейни и увеселителни заведения; наредбите по Закона за частната охранителна дейност; за съществуване на нелегално владеене и предпазване на огнестрелно оръжие, инспекции на движимости с необоснован генезис, по ЗДВП и други

Операцията е стартирала в среднощ, като са тествани 5 заведения, голям брой лица в и към тях, както и 85 моторни транспортни средства и водачите им. Не са открити лица продаващи наркотични субстанции, както и такива употребяващи неразрешени вещества в или към проверяваните обекти и места. В обектите не са открити наркотични субстанции, инкриминирани движимости или такива с необоснован генезис.

Служителите на реда са открили 7 малолетни пред нощен клуб, които не са били придружавани от пълнолетни лица. Те са отведени в районно управление (на МВР), откъдето са предадени на родителите си, на които са формирани актове по Закона за протекция на детето. Съставен е акт на шеф на заведение по Закона за здравето, поради установено тютюнопушене в обекта, в прорез с наложените забрани.

Съставени са 11 фиша и един акт по Закона да придвижване по пътищата, както и един акт по Кодекса за застраховането.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР