Служители от община Асеновград взимат пример от книгите 52 стъпки

...
Служители от община Асеновград взимат пример от книгите 52 стъпки
Коментари Харесай

Как да ползваме по-малко пластмаса

Служители от община Асеновград взимат образец от книгите " 52 стъпки за по-зелен град " и " Отпадъци в запаси " и приканват жителите да се включат самостоятелно във всеобщата акция по запазване на околната среда. Представяме Ви няколко съвета за различни способи, с които да защитим природата от замърсяване.

Пластмаси за еднократна приложимост – просто кажете „ Не “. Изхвърлянето на чаши, бутилки, торбички, капсули за кафе, сламки, опаковки и други заплашва дивата природа. Големи количества пластмаси за еднократна приложимост приключват пътя си в морета и океани. Време е да променим това! Нека кажем " Сбогом! " на пластмасите за еднократна приложимост, като занесем своя порцеланова чаша на работното място. При извършване на покупки в магазина може да носим торбичка от плат за многократна приложимост. На работа или в учебно заведение може да употребяваме пластмасова, стъклена или железна бутилка за вода

Премахвайте неприятните миризми с естествени средства. Замисляйки се, сами стигаме до извода, че не се нуждаем постоянно от химически ароматизатори – аерозоли, парфюмирани свещи и други. Като опция за ароматизиране на дома ни можем да употребяваме филиз мащерка или розмарин, натопени в гореща вода. Содата за самун гълтам миризмите в хладилника или даже тези, от котешка тоалетна. А лавандуловите сашета и сапуните с етерични масла могат да парфюмират шкафовете и чекмеджетата ни.

Предавайте разделно отпадъците си. Нека събираме настрана стъкло, хартия и пластмаса. Да носим старите акумулатори и електрически крушки на специфични за задачата пунктове. А вид за неизползваните медикаменти с изминал период е да се връщат в аптеката. И не на последно място - да предаваме остарели метали, бои, масла, електронни боклуци, коркови тапи, тъкани и други материали в пунктовете за събиране и преработване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР