Служители от МВнР са се оплакали, че преките ръководители им

...
Служители от МВнР са се оплакали, че преките ръководители им
Коментари Харесай

Стачкуващите в МВнР се оплакаха от оказан натиск


Служители от Министерство на външните работи са се оплакали, че директните ръководители им оказват напън поради ефикасните протестни дейности, които не престават към този момент четвърти ден. Сигнали за това са постъпили в Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа /ПОДСДС/, оповестиха оттова.

Това води до увеличение на страха у чиновниците и до нараснало напрежение сред стачкуващи и нестачкуващи, споделят от ПОДСДС.

На извършена среща с министъра на външните работи господин Николай Милков на 02.12.2022 година бе стихотворец ангажимент от негова страна, че за чиновниците на Министерство на външните работи няма да има последици от практикуване на законното им право на стачка. Въпреки това, твърди се, че има пряк и косвен напън върху чиновниците, приближаващ от по-ниските управителни равнища в министерството. 

Изглежда дирекция „ Човешки запаси и административно обслужване “ на Министерство на външните работи не разполага с ефикасен инструмент за определяне на стачкуващите чиновници, заради което се прибягва до разнообразни способи, възприемани като форма на косвен напън по отношение на стачкуващите, не престават от ПОДСДС.

Към момента в Министерство на външните работи се организират състезания за назначение на нови чиновници. От ПОДСДС показват безпокойствие, че провеждането им в интервал на стачка опонира на наредбите на Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия.

Ефективните протестни дейности в Министерство на външните работи не престават до намирането на решения по поставените претенции. Предстои включването в ефикасната стачка на чиновниците от задграничните представителства на министерството.

Недоволството във Външно министерство е най-много поради прекалено ниските хонорари на чиновниците там. Освен това те стачкуват и против трупани с години проблеми и упорстват за тяхното решение. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР