Служители от градския транспорт в Бургас проведоха символичен протест във

...
Служители от градския транспорт в Бургас проведоха символичен протест във
Коментари Харесай

Протест на служители от градския транспорт в Бургас

Служители от градския превоз в Бургас организираха алегоричен митинг по отношение на идното приемане на държавния бюджет. Те се събраха пред рейсове, облепени с протестни плакати на Централния терминал.

Работещите в сектора упорстват страната да обезпечи повече пари за нарастване на заплатите им. Според синдикалисти за това са нужни 37 млн. лева в допълнение.

Според транспортните синдикати общественото напрежение в градския превоз в страната пораства. Освен ниското възнаграждение ежедневно напущат чиновници, които търсят по-добри условия на труд в други браншове.

" 37 млн. лева да бъдат гласувани в бюджета, които към момента не са гласувани за всички градски превози в България. На 18 декември в столицата ще бъде митингът, където ще се съберем с хора от цялата страна от градските превози, в случай че не ни одобрят настояванията ", съобщи Недко Радев, ръководител на Синдикалната организация към КНСБ-Бургасбус.

" Настояваме да има повече средства за градския превоз в цялата страна, а освен в Бургас. Да имаме по-високи заплати ", добави Мария Костова.

" Проблемът е сериозен. Няма фрагменти нито при водачите, нито в сервиза. Там са огромните неналичия. Съответно едните за осъществяване на курсовете, други за ремонтирането на рейсовете ", сподели още Георги Стоянов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР