Служители от ГДНП и техни колеги от СДВР, Шумен и

...
Служители от ГДНП и техни колеги от СДВР, Шумен и
Коментари Харесай

При акция в няколко града у нас: Спипаха естонец, снабдявал шуменка с дизайнерска дрога

Служители от ГДНП и техни сътрудници от Столична дирекция на вътрешните работи, Шумен и Русе задържаха мъж и жена с опиати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

33-годишен естонец и 29-годишна от Шумен са арестувани за опиати след интервенция на чиновници от ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Шумен и Русе. Действията са извършени на 28 януари.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

Първоначално чиновници на ОДМВР-Шумен задържали 29-годишната на територията на регионалния град. Тя е известна на органите на реда и с регистрации за отнемане и за опиати. При осъществените дейности по следствието у нея са открити и конфискувани 32 г наркотични субстанции (т. нар. дизайнерска дрога).

Малко по-късно чиновници на ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Русе задържали на територията на столицата 33-годишен естонски жител, дал опиатите на 29-годишната.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

Той обитавал у нас без адресна регистрация и е имал литовски паспорт. Той е прочут на органите на Министерство на вътрешните работи за разпространяване на наркотични субстанции. В хода на следствието е открито, че той е съпричастен към досъдебно произвеждане, формирано в ОДМВР-Русе, под надзора на Окръжната прокуратура в дунавския град за разпространяване на наркотични субстанции в Русе и района.

При извършени дейности по следствието в жилище в София, населявано от 33-годишния, са открити и конфискувани 1, 230 кг високорисково наркотично вещество (дизайнерска дрога), огромна парична сума - към 10 000 лева в друга валута, 2 електронни везни и други движимости, имащи отношение към незаконната активност на мъжа.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

След глоба от прокурор в ОП-Шумен 29-годишната е привлечена като обвинена.

33-годишният, със глоба на прокурор от ОП-Русе, е притеглен като обвинен и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период до 72 часа, която е доказана за непрекъсната от Окръжния съд в Русе.

Работата по случая продължава под надзора на съответните прокуратури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР