Служители от Даунинг стрийт ще могат да дават анонимни показания

...
Служители от Даунинг стрийт ще могат да дават анонимни показания
Коментари Харесай

Анонимни свидетели ще могат да дават показания в разследването на Партигейт

Служители от " Даунинг стрийт " ще могат да дават анонимни показания дали английският министър председател Борис Джонсън е излъгал Народното събрание във връзка с незаконните празненства, провеждани в държавна благосъстоятелност по време на въведените поради ковид локдауни, съобщи ДПА.

Законодатели от междупартийната Комисия по привилегиите взеха това решение, откакто започнаха работа по следствието, необятно известно под името " Партигейт ". Комисията единомислещо избра авторитетната лейбъристка Хариет Хармън за председателка на следствието, което би могло да реши ориста на Джонсън като министър председател. Депутатите споделиха, че чакат сесиите за устни показания да стартират сред септември и декември, което значи, че следствието ще виси над Джонсън в продължение на месеци напред.

Комисията е формирана от четирима депутати от Консервативната партия на Джонсън, двама от лявоцентристката Лейбъристка партия и един от Шотландската национална партия. Тя ще проверява изявления на Джонсън в това число, че " на " Даунинг стрийт " 10 са били спазени всички насоки ". Други негови изказвания, които ще бъдат разследвани са: " Откакто се появиха изказванията, неведнъж бях убеден, че не е имало празненство и не са нарушавани коронавирус правила ", както и " и аз самият съм погнусен и ядосан, само че дублирам това, което към този момент споделих: Многократно бях убеден, че не са били нарушавани правила ".

Комисията прикани очевидци да се свържат с нея, с цел да ѝ оказват помощ да откри дали министър председателят съзнателно е подвел депутатите със своите отричания, че на " Даунинг стрийт " 10, където се намира канцеларията на премиера, са се провеждали празненства в нарушаване на разпоредбите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР