Служители от Държавно горско стопанство - Струмяни излизат на протест

...
Служители от Държавно горско стопанство - Струмяни излизат на протест
Коментари Харесай

Бесни служители не пускат възстановения на работа шеф на горско стопанство-Струмяни

Служители от Държавно горско стопанство - Струмяни излизат на митинг против решението за възобновяване на шефа Росен Янев, против който се водят две следствия за злоупотреби.

Инициатори на митинга са чиновниците от синдикалната организация на КТ " Подкрепа ", подкрепени от Федерацията " Земеделие и гори ".

Хората са безапелационни, че няма да позволен до работното му място новия остарял шеф, съобщи Павел Черийски, който е и ръководител на националния протестен комитет на федерацията:

" Организацията на " Подкрепа " в ДГС-Струмяни провежда жива верига за недопускане на остарелия нов шеф на стопанството. Това е индивидът, който е разследван за злоупотреби и към момента има правосъдно дирене към него. Хората не желаят компрометирана персона да ръководи горското стопанство ".

Росен Янев, за чието предопределение има решение от централата на Българска социалистическа партия, е отстраняван два пъти като шеф на горското стопанство в Струмяни. Заради финансови злоупотреби асимилиране на средства за действия, които в действителност не са осъществени, той е уволнен дисциплинарно през 2018 година и единствено 4 месеца по-късно върнат на мястото с политическото застъпничество на ГЕРБ. Второто уволняване стана през 2019 година, а претекстовете още веднъж бяха за злоупотреби. Прокуратурата води следствие и по двата случая.

Освен чиновниците в горското стопанство, с декларация против назначението на Янев излязоха и от партийната организация на Българска социалистическа партия в Струмяни, в която се твърди, че хората от партията не са упълномощавали ръководителя си да предложи в централата на Българска социалистическа партия неговата кандидатура.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР