Служители оставят без ваучери за храна за 2022 г., които

...
Служители оставят без ваучери за храна за 2022 г., които
Коментари Харесай

МФ: Докато няма приет бюджет, няма да има и ваучери за храна

Служители оставят без ваучери за храна за 2022 година, които работодателите им дават. Причината за това е, че към момента няма признат бюджет за 2022 година, излиза наяве от публично известие на Министерството на финансите.

От там припомнят, че  общата годишна квота за даване на ваучери за храна се утвърждава със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година. Министърът на финансите със заповед дефинира за всяка календарна година самостоятелна квота за даване на ваучери за храна (индивидуална квота) и сбор на самостоятелните квоти, избран като съответствие сред размера на общата годишна квота и размера на самостоятелната квота.

Към сегашния миг няма влезнал в действие закон за държавния бюджет за 2022 година, поради това не е одобрена обща годишна квота за даване на ваучери за храна, съответно не е избрана самостоятелна квота и сбор на самостоятелните квоти за 2022 година На процедура сега липсва нормативно съображение за разглеждане на заявки за приемане на самостоятелна квота, показват от министерството.

В Народното събрание е импортиран Законопроект за удължение до 31 март 2022 година на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 година Министерството на финансите има подготвеност за навреме установяване на самостоятелна квота за даване на ваучери за храна и сбор на самостоятелните квоти, при вземане предвид на окончателните текстове в закона.

Във връзка с това, заявления за приемане на първа самостоятелна квота за 2022 година следва да се подават едвам след приемане на нормативно съображение. Индивидуалните квоти се дават в последователността на постъпване на заявките до привършване на общия брой квоти. По този метод всички оператори на ваучери за храна ще бъдат сложени в равностойно състояние при приемането на закона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР