Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на втори национален

...
Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на втори национален
Коментари Харесай

Надзиратели от цялата страна отново излязоха на протест

Служители на пандизите и правосъдна защита излязоха на втори народен митинг под мотото " Европа и за нас ", оповестява Българска национална телевизия.

Месеци наред с демонстрации пред пандизите и правосъдните здания в цялата страна те показват недоволството си от ниските заплати, неприятните условия на труд и дефицита на чиновници в бранша. Протестиращите се оплакаха от неналичието на разговор с министъра на правораздаването Цецка Цачева и желаеха среща с премиера Борисов. Следващият огромен митинг е плануван за 26-ти март, когато на посещаване у нас идват министрите на правораздаването на страните членки на Европейски Съюз.

Протестът в София стартира, откакто надзирателите алегорично оставиха ключовете от българските затвори пред постройката на Министерството на правораздаването. След това бяха изсипани стотинки, локум и семки в символ на противоречие с препоръчаните 5% над заплатите.

Георги Стоянов:,,Искаме да покажем, че тези пари, които ни бяха отпуснати, са тъкмо пари за семки. 30 лв. е насмешка за държавен чиновник. "

Протестиращите закачиха част от плакатите си и пред финансовото министерство. След това ги пуснаха с балони в небето. Шествието приключи през Министерския съвет, където синдикатите се пробваха да подават писмо с искане за среща с премиера Борисов, само че бяха спрени от защитата.

Радослав Мартинчев, член на Синдиката на чиновниците в пандизите в България:,,Това обществено неодобрение, това обществено напрежение, това ескалиране, би трябвало да бъде решено. Срам и срам за ръководството на България. "
Пред прозорците на властта надзирателите още веднъж подсетиха, че желаят 20-процентно нарастване на заплатите и и по-добри условия на труд.

Иван Коцев:,,Обидна е самата липса на отношение. Искаме равнене на заплащанията в бранша. Настояваме, това е наше законно право.

Тотка Николова:,,Основната ни заплата след пет процентното нарастване е 718 лв.. "

Протестиращите упорстват и за нови щатни бройки поради неналичието на задоволително хора.

Антоанета Стойкова:,,Сигурността остава на второ място. Не ни доближават хора, с цел да бъдем пуснати в отпуска. Аз да вземем за пример имам 80 дни отпуска. "

Протестите на надзирателите ще продължат до момента в който всичките им претенции не бъдат изпълнени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР