Служители на затворите и арестите ще протестират пред Резиденция Бояна“

...
Служители на затворите и арестите ще протестират пред Резиденция Бояна“
Коментари Харесай

Служители на затворите и арестите ще протестират пред Резиденция „Бояна“

Служители на пандизите и арестите ще стачкуват пред Резиденция „ Бояна “ с жива верига . Недоволните ще излязат с лозунги на британски език, призоваващи ръководещите към решение на споделените проблеми. След като в границите на месеца не получиха отговор на настояванията си, протестиращите ще търсят вниманието на европейските институции и интернационалната общественост. Надзирателите и правосъдната защита ще се съберат на паркинга на Резиденцията на 26 март от 12 часа.

 
Протестът ще се състои редом с Конференция за основаване на Службата на европейския прокурор (ЕРРО). На същата дата е планувана и конференция с присъединяване на министъра на правораздаването Цецка Цачева и министъра на правораздаването на Люксембург господин Филип Браз.
 
Участие в конференцията ще вземат и Евроюст , Олаф , Европол и представителите на страните членки на Европейски Съюз в България. От няколко дни върви и подписка на чиновници с искане държавните институции да не остават безучастни очевидци на общественото напрежение в пандизите и за предприемане на незабавни дейности, с които да се подсигурява възобновяване на обществената правдивост в бранш „ Сигурност “.


 
Подписката ще бъде отворена до 21 март, след което ще бъде импортирана от 50-на членове на синдикални сдружения в Министерски съвет, Министерството на правораздаването, Народното събрание и изпратена до Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването, потребителите и равенството сред половете.
 
Синдикат на чиновниците в пандизите в България желае равнене на възнагражденията на чиновниците в двете дирекции с останалите служби в бранша за сигурност, увеличение на броя на чиновниците и възстановяване на изискванията на труд. Ивайло Григоров, който е член на Синдиката на чиновниците в пандизите разяснява пред Дарик, че през април следва и следващ митинг пред Народното събрание .

 
Той изясни, че откакто министърът на правораздаването не е обърнал внимание на настояванията на надзирателите и правосъдната защита се постанова протестиращите да привлекат вниманието и на правосъдните министри на страните членки на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР