Служители на затвори, следствените арести и пробационните служби в страната

...
Служители на затвори, следствените арести и пробационните служби в страната
Коментари Харесай

Надзирателите на затворите излизат на протест

Служители на затвори, следствените арести и пробационните служби в страната излизат на митинг в 9 часа.

Действията им са предизвикани, откакто не бе реализирано единодушие с правосъдното министерство за работното време и желаното нарастване на заплатите с 20 %.

От синдиката на чиновниците в пандизите са изпратили писмо с настояванията си до министъра на правораздаването Крум Зарков. Според тях прекосяването на 12-часови работни смени е довело до свръхнатоварване на надзорния състав. Валентин Мартинов, ръководител на синдиката в Бургас: 

" Когато няма положително финансиране, няма и добра защита. Всичко, което е обвързвано със сигурността, е скъпо и по тази причина би трябвало да се финансира. Също настояванията ни са да се направи разбор. След Нова година минахме на 12-часови смени, бяхме до момента на разбъркан режим на работа - 8, 12 и 24 часа, само че сега сме единствено на 8 и 12 часа. В страната сътрудниците се оплакват от дефицит на хора, също - струпване на отпуски и безусловно неща, които затрудняват сътрудниците, които пътуват от другите обитаеми места. "

Докога ще продължат митингите на чиновниците на пандизите?

" Ние просто няма да се откажем. Оттам нататък ще има митинг, народен, в София ", сподели още Валентин Маринов. Служителите на пандиза в Белене се причисляват към националния митинг.

В митинга се включват единствено тези, които не са на работа. Още от Ивайло Тодоров от синдиката  на  чиновниците в пандизите, зам.-председател на сдружението в пандиза в Белене.

" Основно за нарушени права. Имаше едни, преди години, спогодби за дежурствата, смесения режим на работа - смени по 24, 12, 8 часа. Те бяха нарушени от министъра на правораздаването. Това е първото нещо, за което ще протестираме. Следващото е по отношение на... инфлацията към този момент е много огромна много огромна, ресурсите са доста дребни. Няма никакви финансови планове за тази година, нито за предходната имаше. Така че политическото управление в това отношение е кръгла нула, няма нищо във връзка с финансовите средства. На трета позиция бих показал икономията на средства, да не назначават нови чиновници. И оттова идва недобрата обезпеченост на пандизите в България, слабата сигурност от страна на сътрудниците. "

И надзирателите от пандиза в Бобов дол се включват в митингите на сътрудниците си от страната, сподели за БНР тази заран Георги Стоянов, който е зам.-председател на синдикалното сдружение на работещите в системата.

Протестът е под формата на заседание навън, на което се разискват създалата се обстановка и проблеми с по този начин нар. промяна след прекосяването на 12-часови работни смени.

В момента надзирателите и хората от надзорното звено в пандиза в Бобов дол са 100. От март до момента са напуснали четирима, а сега има недокомплект от 12 души, което е сериозният най-малко, сподели Стоянов.

" Напусналите след тази промяна от март до момента, напуснали са четири служителя, като единият е с 27 години трудов стаж, а другият - година и половина. Направете си сметка, че няма разделяне, има проблем. В момента работи недокомплект от болнични и напуснали - 12 индивида. Това е почти едно поделение. 

Заради тази цел, поради реализиране на задачата, сложена от министъра на правораздаването - да няма надработване, в момента не излизаме отпуск. Служителите имат насъбрани по над 100 дни отпуск. Тази наклонност, в случай че продължи още известно време, две години напред не можем да се оправим, да влезем в нормата. 

Но министерство на правораздаването и основна дирекция Изтърпяване на наказанията не желаят да ни чуят. За тях са важни цифрите. Казват, че са свалили с 85% изключителният труд. Да, хубаво, обаче за сметка на отпуски и на болнични. Реформата на министъра я трансферира към Национален осигурителен институт. Работата на 12 часа е доста по натоварваща от 24-часово дежурство, и мога да ви го кажа от опит, тъй като в системата съм от 27 години. "

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР