Служители на военния завод Емко“ излязоха на протест пред Народното

...
Служители на военния завод Емко“ излязоха на протест пред Народното
Коментари Харесай

Стотици работници от „Емко“ се събраха на протест пред парламента

Служители на военния цех „ Емко “ излязоха на митинг пред Народното събрание с искане да се възвърне лиценза на предприятието . В края на юли лицензът на компанията беше лишен поради открити нередности.

Отнеха лиценза за търговия на оръжейния цех " ЕМКО "
 
" Емко " няма потребност от избавление , разяснява пред публицисти в Народното събрание Красимир Падарев, шеф на " Емко " -Монтана. По думите му, предприятието е в заплаха , тъй като му се вършат пречки и спънки , нарушава се законовият ред в страната.

Пращат се инспекции - оправяме нещата, още веднъж не ни връщат лиценза, изясни Падарев и акцентира, че всички открити нередности, са отстранили.

Протестна подписка в отбрана на ЕМКО и в Монтана
 
„ Вчера забележката от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) в с. Белица е за сандъци с нещо си, които били с два см. по-близо до стената, това е чисто заяждане, поддържа изказванията си шефът. Ако нещата не престават по този метод " Емко ", няма да може да издържи дълго “, сигнализира той.
 
В завода в Монтана работят към 400 души, в Трявна - 650.
 
Красимир Падарев добави, че няколко пъти са канили министъра на стопанската система, само че досега той не е отишъл.
 
„ В същото време министърът, когато излязоха русенските ни сътрудници, побърза да отиде там, с цел да спре абсурда “, укори той принципала на предприятието.

Държавата ще изкупи оръжейното дружество " Дунарит "

Междувременно от Българска социалистическа партия обявиха, че желаят чуване на икономическия министър Емил Караниколов от икономическата комисия идната сряда поради случая с отнетия лиценз на завода за муниции " Емко " и митинга на служащите. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание Жельо Бойчев, след среща на ПГ на левицата с протестиращите пред постройката на Народно събрание служащи от индустриалните площадки на завода в Монтана, Трявна , с. Белица , Русе .
 
Социалистите ще упорстват да чуят от министъра по какъв начин ще бъдат непокътнати работните места и обезпечени интернационалните контракти, които сдруженията от военния комплекс са подписали.
 
„ Първо споделяме, че би трябвало да се съблюдават законите, второ - в случай че има нарушавания, те би трябвало да бъдат отстранени и да се даде опция на българския бизнес да работи, да резервира и уголемява работни места, да изнася “, добави Румен Гечев .
 
По думите на Гечев, с изключение на за работещите във компанията към 1300 души, отрицателни последици може да има и за още няколко хиляди работни места на поддоставчици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР