Служители на Управлението за държавна охране не допуснаха днес до

...
Служители на Управлението за държавна охране не допуснаха днес до
Коментари Харесай

Не допуснаха председателя на Конституционния съд на Украйна до работното му място

Служители на Управлението за държавна охране не позволиха през днешния ден до работното му място, заяви самият той на брифинг, предаван по украинската телевизия ZIK.
„ Не стигнах до работното си място, не ме пускат на територията. Заедно със съдии минах по коридора, който беше блокиран, а по-нататък не ме пуснаха в съда “, сподели той и добави, че е била извикана полиция.
Във връзка с случая Конституционният съд направи изказване, в което се акцентира „ следващият опит за противозаконна интервенция в активността на ръководителя на Конституционния съд на Украйна “, които не му дават опция да извършва служебните си отговорности и като цяло са ориентирани против работата на Конституционния съд.
Независимо от обстоятелството, че Тупицки е отхвърлен с декрет на президента от длъжността арбитър в Конституционния съд, той би трябвало да извършва административните си функционалности като ръководител на Конституционен съд, за което е акредитиран от съдиите в Конституционния съд, се споделя в изказването.
Представителят на президента в Конституционен съд Фьодор Вениславски изясни, че решението Тупицки да не бъде позволен в постройката на съда е указът на Владимир Зеленски, с който ръководителят на Конституционния съд е отхвърлен от служба.
В края на декември президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа декрет за отстраняването на Александър Тупицки от длъжността ръководител на Конституционния съд за период от два месеца, напомня БГНЕС.
Тупицки е с. Държавното бюро за следствие на Украйна съобщи, че Тупицки е обвинен за рушвет на очевидец и предоставяне на лъжливи показания.
Съдията удостовери съществуването на имот там, само че изясни, че не е знаел по какъв начин да го заявява в Украйна. Тупицки твърди, че с тези обвинявания се цели да му бъде оказан напън.
На свое съвещание на 5 януари Конституционен съд разиска създалата се обстановка, акцентира, че е самостоятелна институция и прикани всички органи на държавната власт да съблюдават конституцията на Украйна и да не се намесват в работата на съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР