Служители на украинското Държавно бюро за разследване съобщиха за обиски

...
Служители на украинското Държавно бюро за разследване съобщиха за обиски
Коментари Харесай

Гуша за гуша! В Киев разследват служба на кмета Кличко

Служители на украинското Държавно бюро за следствие оповестиха за обиски в постройките на Киевския градски съвет, управителен от кмета на столицата Виталий Кличко. „ Служителите направиха претърсвания в два отдела на Киевската градска държавна администрация като част от досъдебно следствие за корист със земя за отдих в един от парковете на Киев и корист с власт “, разгласи бюрото в канала си в Telegram.

Разследващите са открили, че през 2015 година едно от столичните сдружения е сключило капиталов контракт с Киевската градска държавна администрация за създаване на спортни обекти и уреди. Организацията обаче извърши изискванията на контракта единствено с 30 %.

Освен това открити бяха " обстоятелства на корист с парка ". Уточнява се, че общата инвестиция по съглашението е към 149 милиона гривни ($4 милиона). Служители на Държавното бюро ревизират присъединяване на длъжностни лица в аргументите за неизпълнението на изискванията на контракта от сдружението през последните седем години.

Разследващите образуваха наказателно произвеждане по член за корист с власт, който планува наказване отнемане от независимост до шест години. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР