Служители на Туитър ще следят отблизо профилите на около 50

...
Служители на Туитър ще следят отблизо профилите на около 50
Коментари Харесай

"Туитър" ще следи профилите на 50 чернокожи футболисти заради расизъм

Служители на " Туитър " ще наблюдават от близко профилите на към 50 водещи чернокожи футболисти този сезон, оповестява " Таймс ". Според информацията мярката е част от следващия опит за справяне с расизма в обществените мрежи.

Преди два дни полузащитникът на " Манчестър юнайтед " Пол Погба стана обект на обиди в обществените мрежи след изпуснатата дузпа против " Уулвърхемптън ". Впоследствие клубът от " Олд Трафорд " излезе с послание, в което осъди деянията на дискриминация.

Представители на " Туитър " ще се срещнат със чиновници на " Юнайтед " и с хора от организацията Kick It Out, бореща се с дискриминирането. " Винаги сме поддържали открит и здравословен разговор с сътрудниците си в тази сфера, само че знаем, че би трябвало да създадем повече, с цел да защитим потребителите си. Расисткото държание няма място в нашите платформи и строго го осъждаме ", оповестиха от " Туитър ".

Миналата седмица мениджърът на " Челси " Франк Лампард съобщи, че фирмите в бранша би трябвало да подхващат ограничения, откакто 21-годишният нападател Тами Ейбрахам стана обект на обиди след мача с " Ливърпул " за Суперкупата на Европа.

Селекционерът на женския народен тим Фил Невил прикани играчи да бойкотират обществените мрежи. През април футболисти от Висшата лига към този момент обявиха #Достатъчно и за 24 часа " се изключиха " от " Facebook ", " Туитър " и " Инстаграм ". След това представители на тези компании се срещнаха с Асоциацията на професионалните футболисти, с цел да обсъдят тематиката.

Kick It Out регистрира внезапен скок на деянията на расизъм в британския футбол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР