Служители на Тева фармасютикъл индъстрис (Teva Pharmaceutical Industries) в Израел

...
Служители на Тева фармасютикъл индъстрис (Teva Pharmaceutical Industries) в Израел
Коментари Харесай

В Израел стотици протестираха срещу плановете на собственика на "Актавис" за съкращения

Служители на " Тева фармасютикъл индъстрис " (Teva Pharmaceutical Industries) в Израел стачкуваха през днешния ден за втори следващ ден, като блокираха пътища и затвориха доста от заводите на компанията в цялата страна, предадоха " Ройтерс " и израелски медии. За вторник е планувана стачка на всички работещи в " Тева ".

В Ерусалим, където е израелското финансово министерство, стотици чиновници блокираха пътя и входа към институцията, а преди този момент демонстрации препречиха улици в редица други градове в страната. В друга фабрика протестиращи се барикадираха и попречиха на част от шефовете, пристигнали в постройката, да я изоставен. В Ашдод чиновници застанаха както на изхода на града, по този начин и пред постройка на " Тева ", а някои от заводите ѝ не отвориха. Демонстрации имаше и пред централата в Петах Тиква.

В края на седмицата за часове поради стачката останаха затворени летището " Бен Гурион ", редица банки и стоковата борса в Тел Авив, написа " Ройтерс ".

В неделя министър председателят Бенямин Нетаняху сподели, че възнамерява да се срещне с изпълнителния шеф на Тева Каре Шулц, с цел да види по какъв начин може измененията в концерна да се отразят допустимо минимум на личния състав. Такъв диалог обаче беше извършен по телефона предната седмица, написа в. " Джерузалем пост ". " Тева " е един от най-големите работодатели в Израел. Ави Нисенкорн, който оглавява организацията на синдикатите " Хистадрут ", сподели, че съкращенията би трябвало " да са последна мярка ", и прикани държавното управление да минимализира вредата за служащите и да подсигурява, че заводите на " Тева " ще останат в Израел.

 В Израел стотици стачкуваха против проектите на притежателя на
© Ammar Awad, Reuters

От 2016 година " Тева " управлява в България бизнеса на " Актавис ", ситуиран главно в Дупница и Троян. Миналата седмица тя разгласи огромен проект за реформиране на активността си, включващ съкращаването на над една четвърт от чиновниците по целия свят, или 14 000 души. Освен това ще бъдат продадени голям брой от индустриалните и изследователските ѝ предприятия, ще спре и изплащането на дивиденти.

Причината е потребността да се понижи с към 3 милиарда $ до края на 2019 година разходната база от близо 16 милиарда $ през 2017 година Компанията е затисната от дълг от близо 35 милиарда $, откакто заплати за " Актавис " 40.5 милиарда $.

 В Израел стотици стачкуваха против проектите на притежателя на
© Associated Press

В формалното известие предходната седмица нямаше детайлности кои страни ще са наранени от проекта. Според синдикатите в Израел са застрашени работните места на над 1700 души при общо близо 6400, наети в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР