Служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в

...
Служители на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в
Коментари Харесай

Данъчните прибраха над 300 хиляди лева от некоректни търговци в София и Благоевградско

Служители на териториалната дирекция на Националната организация за приходите в София са прибрали над 300 хиляди лв. от неточни търговци в София, Боровец, Банско, Добринище, Разлог, Баня, Сандански и Петрич, оповестиха от пресцентъра на организацията. Операцията е била ориентирани към компании с просрочени обществени отговорности, за които Национална агенция за приходите има данни, че реализират активност и осъществят обороти, а в същото време имат формирани изпълнителни каузи и не обслужват непринудено насъбраните отговорности.

Вчера данъчните са си потърсили парите в 51 търговски обекта, ситуирани на основни търговски улици в София. В рамките на два часа са били събрани над 39 хиляди лв.. От Национална агенция за приходите прецизират, че търговците са създали непринудено внасяне на откритите в касите средства. Принудително са били конфискувани средствата единствено от един търговски обект, където не е оказано подпомагане на органите по приходите.

Ден по-рано вследствие на такива дейности от 18 обекта в Банско, Добринище, Разлог и село Баня са събрани над 35 хиляди лв., а една от компаниите е погасила целия си отложен дълг в размер на над 195 хиляди лв.. В Боровец от 20 обекта са събрани близо 15 хиляди лв., а от обекти в Сандански и Петрич сумите са над 29 000 лева

От Национална агенция за приходите показват, че продължава засиленият надзор и в зимните курорти и близките обитаеми места. Само за няколко часа в град Якоруда инспекторите са установили нарушавания в 14 от тестваните 20 обекта. В седем от тях е липсвало фискално устройство, а в останалите не е публикуван фискален бон при осъществената контролна покупка. Те ще бъдат запечатани.

От Национална агенция за приходите припомнят, че сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефон 0700 18 700 или [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР