Служители на столичното Шесто РУ установиха и задържаха извършител на

...
Служители на столичното Шесто РУ установиха и задържаха извършител на
Коментари Харесай

Хванаха крадец в София, представял се за ВиК служител

Служители на столичното Шесто районно управление (на МВР) откриха и задържаха причинител на серия домови обири. До момента е открито, че от началото на ноември арестуваният - 39- годишен столичанин, престъпно проявен - е направил обири от пет жилища на територията на кварталите " Овча купел ", " Хиподрума " и " Красно село ".

На всички адреси мъжът се е представял за чиновник на ВИК. С обяснението, че в прилежащия вход е зародила повреда по водопроводната мрежа и би трябвало спре водата, си осигурявал достъп до вътрешността на жилището. Това му давало опция да се огледа и избере елементарно портативни движимости - нормално дамска чанта или портмоне, които при овакантяване на дома успявал да отмъкне. Когато не можел да реализира желанието си от първия път, той се прибирал под предлог да пусне водата, и изкусно се измъквал с нарочената движимост, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В резултат на подхванатите оперативно- издирвателни и процесуално- следствени дейности той е открит и арестуван с полицейска мярка до 24 часа. След отчет на събраните материали по формираните досъдебни производства в Софийска районна прокуратура арестуваният е притеглен като обвинен за закононарушение по член 194 от Наказателен кодекс. Наложена му мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Случаят е мотив още веднъж от полицията да припомнят на хората да не се предоверяват на непознати. В съответната обстановка прекъсването на водоснабдяването става от централния кран на кооперацията и разумно не е належащо това да се случва по домовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР