Служители на столичното Първо РУ задържаха 35–годишен за подкуп, съобщиха

...
Служители на столичното Първо РУ задържаха 35–годишен за подкуп, съобщиха
Коментари Харесай

Хванаха таксиджия в София без книжка

Служители на столичното Първо районно управление (на МВР) задържаха 35–годишен за рушвет, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Тази заран, малко след 5 часа, в региона на бул. „ Васил Левски “ чиновници на столичното Първо районно управление (на МВР) спрели за инспекция таксиметров автомобил. Той бил с включени залени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания. Водачът, 35-годишен, не показал годно българско удостоверение за ръководство. Проверка открила, че той в никакъв случай не е имал такова. Пред полицейския екип показал британско удостоверение за учащ се вид „ L “.

За да не бъде глобен, лидерът пуснал в джоба на светлоотразителна жилетка на полицейския чиновник банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лв.. Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която направила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лв.. Мъжът е с голям брой престъпни регистрации в полицията за нелегално практикуване на поминък, държане на акцизни артикули без бандерол, обири и грабежи. Имал е три неоправдателни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за период до 24 часа, след приключването ѝ, с прокурорско разпореждане е арестуван за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.304 от Наказателен кодекс, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР