Служители на столичното метро подготвят протест под надслов За достойнo

...
Служители на столичното метро подготвят протест под надслов За достойнo
Коментари Харесай

Служители на столичното метро излизат на протест, подготвят блокади на станция "Сердика"

Служители на столичното метро приготвят митинг под надпис " За достойнo систематизиране на средствата за нарастване на работните заплати в " Метрополитен ", оповестиха от КНСБ. Протестът ще се организира в пространството (тротоара и уличното платно, както и входът на метростанция " Сердика " ) пред постройката " Метрополитен " ЕАД ", намираща се на ул. " Княз Борис І " №121 в София. Протестиращите са в подготвеност да блокират и двата входа на метростанция " Сердика ". 
 
 Метростанция Метростанция " Сердика " Източник: Zonanews
Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ поддържа недоволството им, което е подбудено от опасения, че подписаното на 26 февруари съглашение с кмета на София Васил Терзиев за нарастване на възнагражденията с 15% няма да се извърши във типа, в който е подписано.  
 
" Опасенията на хората са, че има индикации, съглашението да не бъде изпълнено, по този начин както е написано, а да има систематизиране на хонорари за равнене, което нито е синдикално, нито е редно, тъй като опонира на това, което сме се споразумели ", сподели за NOVA Александър Шопов, ръководител на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ.
 
Шопов осведоми, че на 15 март в 11:30 ч. ще се организира среща на представители на синдикатите и управлението на сдружението, на която ще се разисква въпроса за заплатите на чиновниците и служащите в " Метрополитен ". 
 
Увеличение на заплатите на чиновниците в метрото ще има, сподели Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен " ЕАД. Той уточни, че на срещата сред кмета на София Васил Терзиев с шефовете на транспортните сдружения и представителите на синдикатите, която се състоя на 26 февруари в Столичната община, е контрактувано с 15% нарастване на фонда за заплати в сдружението. Водят се договаряния дали нарастването да е с 15 % за всички чиновници и служащи или на тези с по-високи заплати то да е по-малко, сподели Братоев.
 
" Най-вероятно обаче нарастването ще бъде 15% за всички чиновници и служащи, защото би трябвало да се направи система за заплатите, която не е направена ", уточни шефът на транспортното сдружение, в което работят към 1800 индивида. Братоев увери, че окончателното решение ще се вземе взаимно със синдикатите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР