Служители на Службата за сигурността на Украйна (СБУ) извършиха обиски

...
Служители на Службата за сигурността на Украйна (СБУ) извършиха обиски
Коментари Харесай

Украинските спецслужби претърсват Киевско-Печорската лавра

Служители на Службата за сигурността на Украйна (СБУ) направиха обиски на територията на Киевско-Печерската лавра , оповестяват украинските медии, базирайки се на източници от правоохранителните органи.

Преди седмица стана известно, че СБУ образува дело поради осъществяване на песента " Мати Русь " в един от храмовете на манастира.

" По време на свещенодействие в храма са прозвучали тези с агитационен темперамент, възхваляващи " съветския свят ", се споделя в изказване на ведомството.Образувано е наказателно дело за оправдаване на въоръжената експанзия против Украйна.

От Лаврата оповестиха, че свещеникът, по време на чиято работа се е случило това, е бил отхвърлен .

Службата за сигурност на Украйна публично разяснява претърсванията в Киевско-Печерската лавра, заявявайки, че се организират " контраразузнавателни действия " като част от работата по " противопоставяне на взривоопасната активност на съветските специфични служби в Украйна ".

Според изказването на ведомството задачата на ограниченията е " попречване на потреблението на Лаврата като клетка на " съветския свят ", инспекция на данни за потреблението на пространствата на УПЦ за укриване на диверсионно-разузнавателни групи, задгранични жители, запазване на оръжие и др.; отбрана на популацията от провокации и терористични актове ".

СБУ, Националната полиция и Националната армия правят оглед на територията и пространствата на Лаврата, търсят се неразрешени за потребление предмети, ревизират се лица на територията на Лаврата за съпричастност към незаконна активност в ущърб на държавния суверенитет на Украйна, оповестява от СБУ.
 Украйна проверява свещеник за активност в полза на Русия
Украйна проверява свещеник за активност в полза на Русия

Той е роден и е учил в Русия

Припомняме, че през 2019 година в Украийна с благословията на на вселенския патриарх Вартоломей, която се отдели от Украинската православна черква, тогава част от Руската православна черква. Това провокира сред Московската патриаршия и Вселенската патриаршия в Истанбул.

Именно Украинската православна черква, която допреди съветската експанзия бе подчинена на Московската патриаршия,, което беше тежък удар по престижа на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, който се смята за доста доближен на Путин и.
 Патриарх Кирил в изискванията на
Патриарх Кирил в изискванията на " съвсем военни дейности ": Русия в никакъв случай не е водила нападателна война

И дава за образец българите и сърбите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР