Служители на Североизточното държавно предприятие продължават трети ден да помагат

...
Служители на Североизточното държавно предприятие продължават трети ден да помагат
Коментари Харесай

Горски трети ден разчистват щетите от бедствието в Североизтока

Служители на Североизточното държавно дружество не престават трети ден да оказват помощ при почистване на паднали дървета и клони в обитаемоте места и пътната мрежа.  В понеделник дежурният екип на ДГС-Търговище отстрани падналите дървета в правата село Лиляк-село Александрово, с цел да може машините на почистващата компания да минават гладко. В стопанството са образувани три екипа, които имат подготвеност да отговорят на сигнали от телефон 112 и кметовете по места.

Всички чиновници на ДГС-Нови пазар се включиха през вчерашния ден в почистването на града и по-малките обитаеми места в общината. Екипите на стопанството са премахнали изкоренени дървета и прекършени от снега клони на територията на учебните заведения, детските градини и парковете. Горските са прерязали и дърветата, които пречат на почистването на улиците в града и на прекосяването на хората в междублоковите пространства. 

Екипи на ДГС-Смядово и ДГС-Преслав почистиха през вчерашния ден пътя сред двата града, а чиновници на шуменското стопанство прерязаха всички паднали дървета в правите Овчарово-Костена река, Вехтово-Друмево и пътя за Новосел. По молба на енергийното сдружение е разчистен от паднали борове и региона на електропровода от 5-ти километър до Хибридния център по свиневъдство. 

Днес екипите на ДГС-Шумен стартират работа на Шуменско плато, където също има доста прекършени дървета. Заместник шефът на СИДП инж. Петър Ганев е изискал пътя, който минава през парка, да бъде разчистен, с цел да може горските да работят умерено и да доближат до проблематичните сектори без проблем. Работата по премахване на паднали дървета в 18 стопанства в обсега на предприятието ще продължи, до момента в който има сигнали от общините и кметовете на дребните обитаеми места. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР