Служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност при МВР –

...
Служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност при МВР –
Коментари Харесай

Ало измама в Смолян: 83-годишна изгоря“ със 7300 лв.

Служители на бранш “Противодействие на престъпната престъпност ” при Министерство на вътрешните работи – Смолян, проверяват осъществена телефонна машинация. Действия по следствието стартираха на 17 ноември, след получен сигнал от 83-годишна смолянчанка.

Тъжителката е декларирала, че на 16 ноември към 14 часа на стационарния и телефон се обадил мъж, който се показал за чиновник на престъпна полиция. Под предлог, че се организира полицейска интервенция, мнимият служител на реда печели доверието на жертвата.

Той й обяснил, че е засечено позвъняване за машинация на техния клиент и се постанова незабавното и подпомагане, с цел да бъдат хванати нарушителите. За задачата е било нужно да събере всички налични пари в жилището й.

Заблудена, потърпевшата е събрала общо 7300 лв.. Действайки съгласно инструкциите старата жена оставила парите до панер за боклук, находящ се до жилищен блок в кв. “Устово “, Смолян. На идващия ден, осъзнавайки, че е излъгана, тя подава сигнал в полицията. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР