Служители на сектор Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе са

...
Служители на сектор Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе са
Коментари Харесай

Двама водачи са санкционирани от полицията в Русе, заради заснети нарушения, публикувани в социалните мрежи

Служители на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР - Русе са изяснили и документирали осъществени нарушавания по ЗДВП от двама водачи на коли. За тях са алармирали жители, които са видели видеоклипове на нарушаванията им оповестени от възмутени жители в обществените мрежи. Случаите са от 19 декември м.г. и от 3 януари т.г.

На 19 декември 2023 година в 18:29 часа в гр. Русе на ул. Потсдам /пешеходната пътека до хлебозавода в посока търговиите/ 21-годишен русенец, управлявал лек автомобил „ БМВ 320 D “, е направил следните нарушавания: не е съобразил държанието си с надлъжно положена пътна маркировка вид М2, като навлиза отчасти в лентата за насрещно придвижване, откакто нарушава разпоредбите за преимущество е заобиколил МПС, изчакващо пред пешеходна пътека пешеходци, пресичащи от ляво надясно, без да ги пропусне и принуждавайки ги да забързат крачки, като с това е основал непосредствена заплаха за тях и за пораждане на ПТП.

На 3 януари 2024 година към 12:05 часа в гр. Русе на бул. Христо Ботев, в платното за придвижване в посока бул. Васил Левски, мъж на 60 година от Русе, лидер на лек автомобил „ Рено Лагуна “, е направил нарушаване на ЗДВП, като на еднопосочен път с три ленти за придвижване е управлявал против придвижването в лявата пътна лента, в посока бул. Цар Освободител, като с това си деяние е основал непосредствена заплаха за движещите се против него в вярната посока коли.

Двамата водачи са издирени и са им формирани актове за определяне на административни нарушавания.

От пътна полиция молят към жителите да са дейни и да подават сигнали за нарушаванията по ЗДВП на способените органи

Освен в обществените мрежи, подавайте сигнали и в полицията. Органите на реда постоянно се самосезират, само че заради неналичието на задоволително данни като да вземем за пример за подателите на сигналите - жителите, станали очевидци на нарушаването, както и на друга по-конкретна информация, която се изисква по закон - време, място на нарушаването, марка, модел, регистрационен номер на МПС и така нататък, причинителите остават ненаказани.

За постигането на по-голям предпазен резултат и за приемане на противоположна връзка за това, какво е станало с подаден сигнал и какво отношение е взето, полицията приканва жителите да подават своите сигнали с изключение на в обществените мрежи и на способените органи.

Отново подсещаме, че в бранш " Пътна полиция " към ОД наМВР– Русе действа електроннапощенска кутия.Имейлът е:[email protected].
На електронната поща могат да се изпращат сигнализа нарушавания на ЗДВП в писмен тип, както и под формата на снимков и видео материал, запитвания, оферти и така нататък, които всекидневно се обработват и се разпределят за взимане на отношение по подготвеност.

Практиката демонстрира, че битката с престъпността и опазването на публичния ред са най-ефективни, когато полицията и жителите са в непрестанно взаимоотношение.

Когато това е налице, нарушителите и причинителите на противоправни действия сензитивно понижават!!!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР