Служители на сектор „Киберпрестъпрност“ в ГДБОП спряха достъпа до интернет

...
Служители на сектор „Киберпрестъпрност“ в ГДБОП спряха достъпа до интернет
Коментари Харесай

Антимафиоти блокираха сайт с 39 000 е-книги

Служители на бранш „ Киберпрестъпрност “ в ГДБОП стопираха достъпа до интернет страница с над 39 000 литературни творби на над 7600 български и непознати създатели.
Проверката на антимафиотите е стартирала по сигнал на български публицист за нарушени авторски права, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Сигналът е обвързван с открито нелегално онлайн разпространение на закриляни обекти на авторското право - литературни творби, без уредени авторски права.
В резултат на подхванатите дейности от чиновниците от „ Киберпрестъпност “ е прекратен достъпът до интернет страница, съдържала над 39 000 литературни творби на над 7600 български и задгранични създатели.
В процеса на инспекцията е открита и документирана цялостната противозаконна активност. Към момента е изяснено, че от интернет страницата с стеснен достъп, членове на затворена група във Facebook са сваляли литературни произведения на български и задгранични създатели, които в следствие споделяли в обществената мрежа.
С намесата на киберполицаите е прекъснато нарушаването на правата на създателите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР