Служители на руската дипломатическа мисия напускат Украйна, предават руските медии.„Според

...
Служители на руската дипломатическа мисия напускат Украйна, предават руските медии.„Според
Коментари Харесай

Руските дипломати започнаха да напускат Украйна

Служители на съветската дипломатическа задача напущат Украйна, предават съветските медии.

„ Според изказванията на украински жители, съветски дипломати и консулски чиновници в Украйна са почнали да отпътуват за Русия. Това, по-специално, се потвърждава от компликациите, зародили при уговаряне на среща с консулствата и посолството “, споделя източник, съгласно който на фона на публично оповестената от някои западни страни евакуация, това „ допуска, че Москва е решила да тръгне по същия път “.

Съединени американски щати, Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия, а от през днешния ден и Япония, приканиха жителите си да отпътуват от Украйна.

Япония желае от своите жители да изоставен територията на страната заради непредсказуемостта на актуалната обстановка, заяви министър председателят Фумио Кишида пред кореспонденти.

„ Призовахме японските жители да изоставен Украйна заради непредсказуемостта на обстановката. Ще действаме според от това по какъв начин се развива обстановката в бъдеще “, сподели Киодо.

Японското външно министерство в петък реши да увеличи равнището на опасност от престояване на територията на Украйна до оптимално (четвърто) равнище.

Междувременно помощникът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан разиска посредством видеовръзка с ръководителя на кабинета на ръководителя на Европейската комисия Бьорн Зайберт обстановката в Украйна и вероятни наказания против Русия при положение на утежняване на ситуацията.

„ Те се споразумяха за детайлностите на евентуалния трансатлантически отговор при положение на съветско навлизане, включващ както финансови наказания, по този начин и ограничения за надзор на износа, се споделя в изказване на Белия дом.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР