Служители на РУ Берковица работят по установяването на извършители на

...
Служители на РУ Берковица работят по установяването на извършители на
Коментари Харесай

Полицаи засякоха незаконен лов на сърни в Монтанско

Служители на районно управление (на МВР) Берковица работят по установяването на причинители на противозаконен лов на сърни. На 08.01.2023 година в 15,46 ч. на незабавния телефон 112 е получен сигнал за скандал сред горски чиновници и ловджии наоколо до гробището на с. Горна Бела Речка, община Вършец.

На към 500-600 м от гробищния парк в заградено място са открити 12 ловджии, които чествали закриването на ловния сезон. В непосредственост до ловната дружинка двама чиновници на Изпълнителната организация по горите-София декларирали, че при инспекция на ловците разкрили месо, по техни данни от сърна, което било изхвърлено от парцела от ловците при идването им.

Два бута от животно били открити от външната страна на парцела, на към 2 метра от оградата, а на към 20 метра от мястото бил открит полиетиленов плик, съдържащ 2 плешки, част от ребрата и врата на животно. На земен път наоколо до ловната тайфа е открит паркиран товарен автомобил с монтанска регистрация, в чийто товарен отсек са открити голям брой кафеникаво-червеникави петна, за които се допуска, че са от кръвта на убитото животно.

На местопроизшествието е осъществен оглед. Иззети са откритото месо и ловна пушка, предадена от 38-годишен гражданин на Вършец. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР