Служители на РУ – Пордим предприели мигновени действия по сигнал

...
Служители на РУ – Пордим предприели мигновени действия по сигнал
Коментари Харесай

Трима маскирани крадци нападнаха семейство посред нощ 

Служители на районно управление (на МВР) – Пордим подхванали мигновени дейности по сигнал за обир в село Бръшляница, постъпил на 20 октомври. В 2.52 часа 31-годишна жена от селото позвънила в районното ръководство, уплашена обяснила, че мъже с шапки на главите и маски на лицата са разрушили входната врата и стъкла на прозорци на къщата. След като нахлули вътре, те влезнали във физическа битка със брачна половинка й и отправяли закани с искане за пари. Двамата съпрузи не са потърпевши, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Подплашени от позвъняването в полицията, нападателите създали опит да избягат, само че били арестувани в различен парцел в селото от отзовалите се неотложно на сигнала полицейски екипи. Установена била самоличността им – локални поданици на възраст 32, 31 и 29 години. При оглед на място са открити и конфискувани материални доказателства.

Работата на проверяващите по случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане. За закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс е известена Окръжна прокуратура – Плевен. Тримата задържани са привлечени като обвинени. С разпореждане на наблюдаващия прокурор са приведени в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен с мярка „ задържане под стража “ за 72 часа. Внесено е искане до Окръжен съд – Плевен за налагане и на тримата на непрекъсната мярка за неотклонение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР