Служители на РК Бургас са извършили планирани проверки по бреговете

...
Служители на РК Бургас са извършили планирани проверки по бреговете
Коментари Харесай

Нахраниха пеликани и щъркели с бракониерска риба

Служители на " РК " Бургас са направили планувани инспекции по крайбрежията и във водите на язовир " Мандра " и езеро Вая. В хода на осъществените наблюдения  във водите на язовира са открити и извадени от работно състояние общо 3500 м мрежи с улов в тях от 590 кг сребриста каракуда и платика.

На брега на езеро Вая контролните органи на ИАРА виждат скрита в тръстиката дребна лодка, в която са оставени чували. Плавателният съд е без регистрация. Мрежите и лодката са конфискувани за заличаване, а рибата е дарена на Зоопарк - Бургас за храна на осиновените от ИАРА пеликани и щъркели и всички рибоядни животни.

" С цел съблюдаване разпоредбите за виновен лов на риба и запазване на рибния ресурс  ИАРА ще продължава да прави инспекции на водоемите в страната. Призоваваме феновете рибари да съблюдават разпоредбите за осъществяване на любителски лов на риба. Гражданите, забелязали нередности или със подозрения за осъществяване на нерегламентиран лов на риба да алармират на телефон 112 ", оповестяват от ИАРА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР