Служители на РИОСВ - Варна, БДЧР и РЛ - Варна

...
Служители на РИОСВ - Варна, БДЧР и РЛ - Варна
Коментари Харесай

Авария в завод край Варна, експерти извършиха проверка

Служители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, БДЧР и РЛ - Варна направиха взаимна инспекция по постъпило в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна съобщение от „ Солвей соди “ АД за зародила спешна обстановка на 1 май.

Това излиза наяве от известие в уеб страницата на екоинспекцията.

Дружеството е уведомило за настъпил пробив в шламопровод № 2, транспортиращ шлам от завода за произвеждане на натриев бикарбонат към шламоотвал (утаителен басейн) „ Падина “, стопанисвани от „ Солвей соди “ АД, гр. Девня. Аварийната обстановка е открита същия ден към 7,30 ч. при осъществен заменен оглед на трасето на шламопровода.

На мястото на повредата е открито, че „ Солвей соди “ АД е подхванало незабавни дейности по прекратяване на подаването на шлам към шламопровод № 2, като навреме е спряна помпата и подаването на шлам е трансферирано към шламопровод № 1. Към момента на инспекцията очевидно са осъществени заваръчни дейности по премахване на пробива в шламопровода. Изтичането е прекратено.

По поръчка от БДЧР - Варна е взета водна проба от река Девненска. Предстои в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна да постъпи информация за резултатите от осъществените разбори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР