Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите във

...
Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите във
Коментари Харесай

Aварийна ситуация в девненски завод

Служители на Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна, Басейнова дирекция „ Черноморски регион ” и Регионална лаборатория - Варна направиха взаимна инспекция по постъпило в екоинспекцията съобщение от „ Солвей соди “ за зародила спешна обстановка, оповестяват от екоинспекцията..

Дружеството е уведомило за настъпил на 1 май пробив в шламопровод № 2, транспортиращ шлам от девненския цех за произвеждане на натриев бикарбонат към утаителен басейн „ Падина “, стопанисвани от сдружението. Аварийната обстановка е открита същия ден към 7,30 ч. при осъществен заменен оглед на трасето на шламопровода.

На мястото на повредата е открито, че „ Солвей соди “ е подхванало незабавни дейности по прекратяване на подаването на шлам към шламопровод № 2, като навреме е спряна помпата и подаването на шлам е трансферирано към другия шламопровод. Към момента на инспекцията очевидно са осъществени заваръчни дейности по премахване на пробива в шламопровода. Изтичането е прекратено.

По поръчка от Басейнова дирекция е взета водна проба от река Девненска. Предстои в РИОСВ-Варна да постъпи информация за резултатите от осъществените разбори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР