Служители на реда са проверили хранителни магазини в Монтанско, съобщиха

...
Служители на реда са проверили хранителни магазини в Монтанско, съобщиха
Коментари Харесай

При спецакция: Провериха хранителни магазини в Монтанско, откриха агитационни материали

Служители на реда са ревизирали хранителни магазини в Монтанско, оповестиха от полицията в регионалния град.
Вчера, е извършена профилирана интервенция за противопоставяне на противозаконното разпространяване на акцизни артикули, нарушаванията на данъчното законодателство и правата на потребителите. В акцията са взели участие чиновници от бранш "Противодействие на икономическата престъпност” на ОДМВР Монтана, от Комисията за отбрана на потребителите и Териториална дирекция на Национална агенция за приходите.
Извършени са инспекции на 9 търговски обекта за продажба на хранителни артикули, при които са открити 8 нарушавания на данъчното законодателство и 4 нарушавания на Закона за отбрана на потребителите, за които ще бъдат формирани актове за открити административни нарушавания.
В село Габровница, в търговски обект, са открити пропагандни материали и бюлетини за избор на народни представители - празни и такива с маркирани политически партии и обединения и преференция за предходните парламентарни избори. По случая е формирана кореспонденция под наблюдението на Районна прокуратура-Монтана.
В село Ковачица, в магазин, благосъстоятелност на едноличен търговец, е открито предпазване на 10 литра безцветна течност, с аромат на алкохол, в пластмасова туба, без съществуване на акцизен данъчен документ. По случая е формирана кореспонденция.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР