Служители на реда са хванали 26-годишния П. М. от врачанското

...
Служители на реда са хванали 26-годишния П. М. от врачанското
Коментари Харесай

Хванаха „муле“ от Борован край Берковица, бил част от схема на „ало“ измами

Служители на реда са хванали 26-годишния П. М. от врачанското село Борован, сподели шефът на регионалната полиция в Монтана старши комисар Пламен Томов.
Бандитът е бил хванат след следващата машинация, на която станала жертва М. Г. от Берковица, дала му 2 бона.
Мъжът е част от скица на телефонни измамници и бил в ролята на муле. Той е върнал парите на жертвата и е направил е цялостни признания. По случая са разпитани очевидци, осъществено е различаване, добави Томов.
Все повече профилирани интервенции по противопоставяне на битовата престъпност и сигурността на придвижването се правят на територията на област Монтана. В хода им се разкриват обири, откриват се и доста акцизни артикули без бандерол.
Задържани петима са петима с опиати, една машинация и палеж бележат началото на февруари в област Монтана.
„ Често проблем се оказва обезлюдяването. Обират се домове, в които дълго време не живее никой. За да противодействаме, организираме по-често и повече профилирани полицейски акции. Проверяваме лицата с досиета, събираме данни за гастролиращите апаши. Тези ограничения към този момент дават резултат”, акцентира шефът.
„ Много е значимо със съдействието на кметовете от по-малките обитаеми места да установим най-проблемните лица. В момента работим по предписание на основния прокурор за определяне на хората с две и повече неприключени наказателни производства. В нашата област те са малко. Повечето от този кръг към този момент имат импортирани в съда каузи или са осъдени”, сподели окръжният прокурор Нина Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР