Служители на реда от Монтанско тотално прецакаха акт, съставен на

...
Служители на реда от Монтанско тотално прецакаха акт, съставен на
Коментари Харесай

Съд отмени незаконен акт на ченгета от Монтанско

Служители на реда от Монтанско тотално прецакаха акт, формиран на бащата на малолетен, научи BulNews.bg. Гафът стана явен едвам откакто бащата на младежа, хванат по мрачно на открито, оспорва акта в съда. Преди дни магистратите от районния съд в Берковица разгледаха жалбата на родителя и постановиха, че актът, формиран от униформените, е незаконосъобразен и го анулираха.
От документите по делото излиза наяве, че бащата на малолетния Иван Ф. е санкциониран с 300 лв. поради това, че синът му бил след 22 часа на публично място без компаньон. Всичко това станало на 10 август предходната година, когато униформените се натъкнали на младежа към 23 часа с група младежи да се веселят пред блок в ж.к. „ Заряница “ в Берковица. Ченгетата били изпратени на адреса по сигнал за мощен звук и имали за задача да откарат малолетните в ареста и да им сформират актове, което и сторили. Бащата на момчето дошъл в районното, където му бил връчен акт в размер на 300 лв.. В документа пишело, че е формиран на 10.08.2017 година към 23 часа за това, че като родител на малолетния Иван Ф. не е обезпечил пълнолетно дееспособно лице и не го е придружавал персонално след 22 часа. Издадено било и наказателно разпореждане за санкцията. Интересното в тази ситуация е, че в акта за определяне на административното нарушаване е записано, че възможното нарушаване е осъществено на 11.08.2017 година в 23 часа, което не отговаряло на действителността, защото инспекцията от полицейските чиновници била осъществена на 10.08.2017 година в 23 часа - видно от наказателното разпореждане. При осъществяване на инспекцията на място не било взето поради, че синът му е бил с пълнолетни лица, които имали писмена декларация, че съпровождат сина му.
От показанията на униформените пък станало ясно, че датата на акта в действителност е сбъркана. Ченгетата разказали, че били изпратени на инспекция в ж.к. „ Заряница “ по сигнал за несъразмерен звук, нарушаващ публичния ред. На мястото открили група младежи. Получили предписание „ да приберат” малолетните и да ги откарат в районния сектор и второ „ разпореждане” – да сформират актове. Полицаите изпълнили и двете разпоредби. Категорични са, че групата била следена от майката на едно от децата, която стояла на балкона на първия етаж на блока, където децата се били събрали. Категорични са и че в групата имало пълнолетни. Тъй като нямали предписание да ги ревизират, не открили дали на някое от тях е предоставено да съпровожда малолетните.
Заради гафовете на ченгетата, бащата на момчето получил много главоболия, само че в последна сметка съумял да потвърди на магистратите, че униформените не са си свършили работата. Решението предстои на обжалване пред административния съд в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР