Служители на реда намериха 25 пакетчета марихуана в дома на

...
Служители на реда намериха 25 пакетчета марихуана в дома на
Коментари Харесай

Баща на 3 деца изгоря за дрога

Служители на реда откриха 25 пакетчета марихуана в дома на пловдивчанин и го арестуваха на място. По-късно той бил изправен пред съда, където разказал, че се е сдобил с опиата, тъй като му трябвали пари, с цел да изхранва фамилията си. Тъй като оправданието му не минало пред магистратите, те му присъдили 2 години условна с тригодишен изпитателен период и санкция от 5000 лв..

Подсъдимият бил необразован и без обучение, само че живеел на фамилни начала с жена, от която имал 3 деца. Тъй като нямал непрекъсната работа, решил да обезпечи спомагателни средства за издръжката на фамилията си, като популяризира дрога. Снабдил се с марихуана от неустановено лице, която разпределил на „ дози “ - опаковал я в полиетиленови опаковки, които решил да съхранява в жилището си за последващото им разпространяване.

Белезниците за мъжа, който живее в регион „ Източен “, щракнали на 10 август м.г. Тогава в Шесто районно управление (на МВР) постъпила информативна информация, че подсъдимият „ е в бизнеса “. Веднага било проведено полицейско посещаване на адреса, където бил и обвиненият мъж. След претършуване на жилището в долап в кухнята била открита марихуана с общо нето тегло 4,1 грама, която била разпределена от него в общо 25 пликчета. 23 от тях били в пластмасов съд за вилици и лъжици, а 2 броя пликчета държал в розово портмоне. В долап в спалнята на жилището пък били открити и конфискувани 310 лв. и 55 евро в банкноти с друг номинал.

Смекчаващи условия понижили отговорността на подсъдимия. Той имал чисто правосъдно минало, в досието му липсвали данни за други противообществени прояви, той бил фамилно зает, а дрогата била малко. Това е и повода мъжът да се размине само с условна присъда и санкция.

Решението на магистратите предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период от известието до страните за неговото правене пред Върховен касационен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР