Служители на разследваната за крупни финансови престъпления криптобанка Nexo са

...
Служители на разследваната за крупни финансови престъпления криптобанка Nexo са
Коментари Харесай

Служители на Nexo финансирали Демократична България за избори през 2021 г.

Служители на разследваната за крупни финансови закононарушения криптобанка Nexo са финансирали коалиция " Демократична България " за присъединяване в изборите през 2021г.. Това излиза наяве от докладите за даренията, подадени от партията към Сметната палата.

Даренията на чиновниците на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата, възлизат на стойност 100 000 лева. Дарителското финансиране е било направено от мениджъри, ПР-и, както и чиновници на по-ниски позиции в компанията Nexo, чието лице е някогашният народен представител от „ Реформаторски блок “ Антоний Тренчев. 

Всички дарения са на стойност от по 20 000лв., импортирани от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на компанията Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева. Те са заявили, че произходът на дарените пари е от заплати.



Справка на в Списъка на донорите на Политическа партия Движение Да България за 2021 година открива имената на въпросните случители. Всички са създали паричното си подаяние в края на октомври и малко преди изборите на 14 ноември 21г.  

„ Дарения? “, написа депутатът от ГЕРБ Манол Манев в персоналния си профил във фейсбук, където изнесе информация за мениджърките, финансирали изборната интензивност на „ Демократична България “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР