Служители на полицията и пожарната в Пловдив излязоха на мълчалив

...
Служители на полицията и пожарната в Пловдив излязоха на мълчалив
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари излязоха на мълчалив протест в Пловдив

Служители на полицията и пожарната в Пловдив излязоха на безмълвен митинг, поддържаха ги от пандиза и арестите. Те се събраха пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, с цел да изкажат несъгласието си с ниското възнаграждение и изискванията на труд. Конкретната причина за недоволството им е заложеният бюджет за годината, който съгласно тях не покрива нужните условия за „ потребностите на българските жители във връзка с тяхната сигурност и сигурност, както и не планува ограничения, които да подсигуряват правото на заслужен труд и възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи “. 

По думите на Доньо Янчев, ръководител на синдикална организация към Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи проведен е митинг още веднъж, тъй като разговорът с управлението на Министерство на вътрешните работи " куца " . Отправна точка са заплатите, само че има и други проблеми, измежду които е промяната в системата, която съгласно него минава без диалози със чиновници и синдикати. Сред останалите претенции Янчев уточни по-добро здравно обслужване, нарастване на заплатите с 20 на 100, смяна за спомагателното материално стимулиране, от сериозна проверка се нуждае и системата за кариерно израстване и изключителния труд за хората, които работят на смени. 
 Българска телеграфна агенция
Като главен проблем в пожарната Красен Властанов, пожарникар и член на Управителния съвет на Синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи, уточни също заплатите, както и незнайните към структурната смяна на службата. Като образец той съобщи, че в плана се плануват близо 700 нови щатни бройки за администрацията, без такива да има за пожарникарите " на терен ". В поддръжка на това Властанов сподели, че преди 20 години, когато Пловдив е бил 320 хиляди поданици пожарникарите на промяна са били 22-ма. Днес градът е към този момент близо половин милион, а хората на промяна в пожарната са седем. 

Служителите от пандиза и арестите в Пловдив също участваха на митинга в поддръжка на настояванията на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. Юрий Корнов сподели, че те също са подали претенции към Министерството на правораздаването, измежду които нарастване на заплатите, смяна на изискванията и заплащането на нощния труд, заплащането на пътните и замяна на облеклата, сподели още Корнов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР