Служители на пожарната и полицията в Пловдив излязоха на протест

...
Служители на пожарната и полицията в Пловдив излязоха на протест
Коментари Харесай

Без да спират работата си: Служители на пожарната и полицията в Пловдив излязоха на протест

Служители на пожарната и полицията в Пловдив излязоха на митинг без да стопират работата си с искане за промени и нарастване на бюджета на Министерство на вътрешните работи.

Настояваме за индексация на работните заплати с 10 %, което даже е по-малко от насъбраната инфлация, сподели пред публицисти Красен Властанов, ръководител на синдикално сдружение на пожарникарите към Министерство на вътрешните работи в града. По думите му дилемите, които са заложени в министерството, са в доста разнообразни вероятности и заложените средства за него не са задоволителни.

В дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " имаме крещяща потребност за категоризация на службите, означи Властанов.  По думите му би трябвало да бъде изработен изчерпателен разбор и там, където има понижаване или нарастване на броя на популацията, щатът да се преразпредели. Доволни сме, че на първо четене са утвърдени нужните 200 щата за цялата страна, за което ще са нужни седем милиона лв., добави Властанов .

Ако не бъдем чути ще се наложи да излезем на народен митинг, само че инструментите за това са мощно лимитирани, тъй като служителите на реда и пожарникарите не могат, а и не желаят да си оставят работата, уточни Доньо Янчев , ръководител на синдикално сдружение на служителите на реда към Министерство на вътрешните работи в Пловдив. По думите му служителите на реда нямат действителна вероятност за кариерно развиване, нямат изясненост за бъдещето. Г-н Василев беше загатнал, че не се дават пари на нереформирани структури и ще го изненадаме, че и ние желаеме промяна, сподели Янчев. Той уточни, че част от нормативната база има потребност от съществено преразглеждане като наредбите, които контролират кариерното израстване, процедурата по назначение, оценката на характерната служебна активност.

Служители на пожарната излязоха да стачкуват на работните си места в Първа, Втора, Трета и Четвърта работа в Пловдив, Първомай, Стамболийски, Раковски, Стамболийски и Карлово.

Министерството на вътрешните работи (МВР) са получили 20% нарастване на заплатите през предходната година, тъй че тази година няма да получат нарастване на заплатите. Това съобщи през вчерашния ден министърът на финансите Асен Василев на брифинг в Министерския съвет, на който заяви, че кабинетът е одобрил плана на Закон за държавен бюджет за 2023 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР