Служители на парижки летища гласуваха тази сутрин за отмяна на

...
Служители на парижки летища гласуваха тази сутрин за отмяна на
Коментари Харесай

Служители на парижки летища отмениха планираните за този уикенд стачни действия


Служители на парижки летища гласоподаваха тази заран за анулация на плануваната стачка, откакто получиха нарастване на заплатите от управлението, откри публицист от Франс прес.

Те се събраха на общо заседание в " Роаси-Шарл дьо Гол " няколко часа преди началото на летните отпуски и реализираха съглашение, предвиждащо общо нарастване с 3 на 100 за всички чиновници на летищния оператор - групата " Аеропор дьо Пари - А Де Пе " (Groupe ADP).Освен това е било в съгласие нарастване на заплатите на 1800 чиновници, които са базовото ниво от 2019 година, се показва в официално съобщение на синдиката " Се Же Те " (CGT).

Перспективата за анулация на полети, засягаща хиляди пасажери, се отдалечи още през вчерашния ден с подписването на съглашение сред " А Де Пе ", който ръководи парижките летища " Роаси ", " Орли " и " Бурже " и пожарникарите на компанията. 

Стачката на пожарникарите, почнала на 30 юни, докара предходната седмица до анулацията на стотици полети идващи и заминаващи полети на водещото френско летище " Роаси ".

Главното ръководство на гражданската авиация ((DGAC) анулира превантивно тези полети в името на сигурността: поради по-малкото пожарникари разполагаем се наложи да бъдат затворени част от пистите на " Роаси ".

Тази мярка няма да бъде нужна този уикенд, който слага началото на лятната почивка във Франция, удостовери представител на гражданската авиация.

" А Де Пе ", която е под държавен надзор, не даде детайлности за съглашението с пожарникарите, а договарянията с други чиновници, които подадоха предупреждение за стачка от петък до неделя в това число не престават в градивен дух. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР