Служители на отдел Киберпрестъпност“ в ГДБОП успешно пресякоха финансово мотивирана

...
Служители на отдел Киберпрестъпност“ в ГДБОП успешно пресякоха финансово мотивирана
Коментари Харесай

ГДБОП пресече грандиозна финансова кибератака към голяма корейска фирма

Служители на отдел " Киберпрестъпност “ в ГДБОП сполучливо пресякоха финансово стимулирана хакерска атака към огромна компания от Република Корея. Установено е, че при хакерската атака финансови средства на жертвата в размер на 3 000 000 евро са били трансферирани към банка в България. Сметката е била открита на юридическо лице, записано в страната със притежател и шеф – задграничен жител. В резултат на професионално извършените дейности парите са блокирани и сполучливо възобновени на потърпевшата корейска компания.

От отдел " Киберпрестъпност “ напомнят, че по-рано през 2018 година юридическо лице, записано в Съединени американски щати е било подведено посредством хакерска атака да преведе 1 500 000 щатски $ вместо по сметката на действителния си контрагент на три банкови сметки в България. От непозволените средства на жертвата са възобновени 600 000 щатски $, а за останалите е открито, че часове след приемането им по български сметки, са били трансферирани посредством онлайн банкиране за Хонг Конг.

Постигнатото по пресичането на хакерски атаки е резултат от постигнатото положително интернационално взаимоотношение на ГДБОП с непознати партньорски служби, както и с банковия бранш в страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР