Служители на ООН нарисуваха ужасна картина за 2,3-милионното население на

...
Служители на ООН нарисуваха ужасна картина за 2,3-милионното население на
Коментари Харесай

Квартал на Газа на крачка от глада, тъй като камионите с хуманитарна помощ са разграбени, казва ООН

Служители на Организация на обединените нации нарисуваха ужасна картина за 2,3-милионното население на Газа, като гражданският ред в анклава се разпадна.

Камионите с филантропична помощ са обект на пукотевица и разграбване, като минимум една четвърт от популацията на Газа е на една крачка от глада, споделиха чиновници на Организация на обединените нации във вторник.

Ситуацията е изключително тежка на север, където филантропичните доставки са нищожни и големи елементи от региона лежат в руини след военната атака на Израел.

Хуманитарният координатор на Организация на обединените нации Рамеш Рамасингам сподели на Организация на обединените нации Съветът за сигурност във вторник има " всяка опция " обстановката да се утежни още повече.

Той сподели, че всяко шесто дете на възраст под две години в Северна Газа страда от „ остро недохранване и намаляване “, при което тялото става отслабнало.

Карл Скау, заместител изпълнителен шеф от Световната продоволствена стратегия (WFP), сподели, че Газа претърпява „ най-лошото равнище на детско недохранване на всички места по света “.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР