Служители на ОДМВР-Шумен откриха в четвъртък близо 400 кг. тютюн

...
Служители на ОДМВР-Шумен откриха в четвъртък близо 400 кг. тютюн
Коментари Харесай

Иззеха 400 кг. тютюн от тайник на хладилен камион

 trsh1210-3c  trsh1210-3b  trsh1210-3aa  trsh1210-3a
Служители на ОДМВР-Шумен откриха в четвъртък близо 400 кг. тютюн без бандерол в тайник на хладилен камион. До находката се стигнало по време на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на разпространяването на акцизни  артикули без бандерол. Към 11:30 часа на автомагистрала “Хемус “ край град Нови пазар е спрян товарен автомобил Мерцедес „ Спринтер “ с благоевградска регистрация.
Водачът – 30-годишен мъж от Гоце Делчев бил очевидно обезпокоен. По време на осъществения оглед в хладилния товарен автомобил бдителен служител на реда забелязал, че сред предния и задния отсек, които имитирали хладилни пространства, има фуга. Там след това бил открит тайник. Бил замаскиран с лайсни. В него чиновници на РУ- Нови пазар и Шумен, както и криминалисти от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност“ разкрили чувалите с тютюна. Той е нарязан, а общото му количество е 390 кг.


Акцизната стока без всевъзможни документи е конфискувана. За период до 24 часа е арестуван лидерът на микробуса Г.П./30г./ от Гоце Делчев. За осъществено закононарушение е формирано досъдебно произвеждане. Работата по документиране на закононарушението продължава под контрол на прокурор от Районна прокуратура – Нови пазар.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР